Klatkager

klatkager 2 photo DSC01882_zpss8d5mrew.jpg

Det bedste ved risengrød er, at resterne bliver til klatkager! 🙂

Ej, jeg kan faktisk godt lide grød. Jeg kan faktisk rigtig godt lide grød. Det er nemt, det er billigt og det er forholdsvis hurtigt (og arbejdsindsatsen er minimal).

Derfor har vi også snakket om at indføre en ugentlig grøddag. Det havde vi i min familie, da jeg var barn, hvor mine forældre serverede både hirsegrød, boghvedegrød, mannagrød og selvfølgelig også risengrød for os. Som jeg husker det, smagte det hele fantastisk.
Men jeg kan ligesom ikke rigtig få solgt idéen om de mere alternative grødtyper herhjemme. Så foreløbig består vores grøddag bare af risengrød.
Men det er sådan set også helt ok, for det betyder jo klatkager dagen efter! Hvilket børnene og jeg elsker, og Thomas rynker på næsen af. For han kan ikke lide klatkager. Men det skal han ikke høre noget for. Så er der nemlig de flere til os! 😉

klatkager photo DSC01873_zpsddmjna8y.jpg

Klatkager

Ingredienser

300g risengrød
1 æg
75g mel
1/2 tsk ren vanille
1/2 tsk kardemomme
60g sukker
50g smeltet smør

Fremgangsmåde

Alle ingredienserne røres sammen til en tyk dej.
Klatkagerne sættes på en stegepande med to skeer, og steger ved svag varme, til de er gyldne og gennembagte.

Serveres med kanelsukker, æble-vanille sirup eller hjemmelavet æblemarmelade.

You may also like

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *