39 bøger læst i 2016

bøger photo DSC02077_zpsiwwozcld.jpg

Det hjalp at give mig selv et kærligt spark bagi. 39 læste bøger nåede jeg op på i 2016. Og det faktisk bare ved at vælge bog fremfor telefonen, når der lige er de der 5 minutter…

Jeg havde egentlig lavet læselister og løbende taget billeder af bogstakke, men så blev jeg overhalet af den virkelige verden, og nåede ikke at blogge om hverken det ene eller det andet.
Og en anbefaling af 39 bøger i ét blogindlæg er måske alligevel nok lidt overdrevet, så nu får I simpelthen bare en liste over mine læste bøger i 2016. Måske den kan inspirere nogen.
Jeg har lige knyttet et par ord til nogle af dem, enten fordi de var helt fantastiske, eller fordi de skuffede i forhold til mine forventninger (eller fordi jeg rent faktisk kunne huske dem.. 😉

 photo DSC02088_zps3fvy0xqf.jpg

Pierre Lemaitre: Camille
Den sidste bog i trilogien om den halvanden meter høje kriminalkommissær Camille Verhoeven. Hvor Irene og Alex var helt forrygende, er tempoet nu sat (meget) ned. Afslutningen her har fået rigtig fine anmeldelser, men jeg kunne nu bedre lide de to første i serien.

Hanya Yanagihara: et lille liv
Den bedste bog jeg læste i 2016! Så fin en fortælling om venskaber og svigt, og hvor meget et menneske kan holde til før det helt bryder sammen. Den smukkeste, barske’ste og fineste bog jeg har læst i meget, meget lang tid.

Gabrielle Zevin: historien om A. J. Fikrys liv
Den fineste lille fortælling til bog-elskere, om en mand der elsker bøger. Helt klart anbefalelsesværdig!

John Williams: Butcher’s Crossing

Helt, helt fantastisk. Skrevet af John Williams (ham med Stoner!), og sindsygt velskrevet. Hvem skulle nu tro at man kunne blive fanget sådan ind af en bog om bison-jagt!

Homer H Hickam: med Albert på bagsædet

I samme genre som “En mand der heddder Ove”, “Den 100-årige der kravlede ud af vinduet og forsvandt” osv., men hvor jeg har fundet de andre hylende morsomme, så fungerede denne her bare ikke rigtigt for mig. Jeg syntes faktisk ikke den var sjov, bare plat og søgt.

Anthony Doerr: alt det lys vi ikke ser
Denne her bog er så sindsyg fin og smuk. Den er en meget velfortjent vinder af Pulitzer-prisen 2015. En storslået og helt fantastisk roman om skæbner der flettes sammen under Anden Verdenskrig. Om to, der mod alle odds stræber efter at finde det rigtige og det gode. Om mod og tvivl. Og om selve kærlighedens væsen. Læs den!

Lars Kepler: stalker

Den bedste krimi jeg læste i 2016! Den er SÅ uhyggelig. Jeg nåede kun til side 26, før jeg var nødt til at lægge den fra mig og trække vejret dybt ned i maven et par gange, før jeg kunne læse videre.
Advarsel: læs den IKKE når du er alene hjemme. Jeg læste den mens Thomas var på messe i Paris, og jeg havde seriøst noia på, indtil han kom hjem igen!

Dave Goulson: Humlen ved det hele
Helt suveræn bog, som egentlig handler om humlebien, men lige så meget om forfatterens liv. Skrevet med SÅ meget lune og humor, at man ikke kan andet end blive forelsket i både bog, forfatter og humlebier.

Atticus Lish: forberedelse til næste liv
En barsk bog, om det at leve på kanten. En illegal indvandrer, en hjemsendt krigsveteran med PTSD, og en løsladt langtids-fange i New York. Om kærlighed, had og overlevelse. Barsk, men samtidig også så fin.
Skrivestilen stressede mig, men var en del af fortællingen og med til at gøre bogen autentisk. Helt klart anbefalelsesværdig!

Lars Mytting: svøm med dem som drukner
En fin, norsk slægtsroman, om at finde sig selv, kærligheden og sin historie.
Selvom den genremæssigt er ret langt fra, hvad jeg normalt ville vælge, blev jeg alligevel grebet af historien, som er bygget fint op og utrolig velskrevet.

Liza Marklund: Jernblod
Afslutningen på Annika Begtzon-serien. Og helt ærligt: den er ikke særlig god. Hun skulle være stoppet noget før, og man kan sagtens leve uden denne “afslutning”, som ikke engang er en ordentlig afslutning. Der er ikke meget der bliver rundet af her i hvert fald.

bøger 2 photo DSC02147_zpsfvrlo3oq.jpg

Og resten af listen kommer her. Uden bemærkninger, ikke fordi bøgerne nødvendigvis har været dårlige, nogle af dem er det bare længe siden jeg har læst, andre har ikke gjort det store indtryk på mig. 🙂

Harlan Coben: den fremmede

Michael Katz Krefeld: Sekten

Jo Nesbø: Midnatssol

Liane Moriarty: store små løgne

Harlan Coben: forsvundet

Robert Galbraith: Ondskabens Høst

Michael Hjort: de uegnede

Mari Jungstedt: den sidste akt

Karin Slaughter: de smukkeste

Jesper Bugge Kold: Vintermænd

Lotte & Søren Hammer: elskede Heidi

Øbro og Tornbjerg: djævlens ansigt

Michael Connelly: det tolvte offer

Jakob Melander: de berusedes vej

Tom Franklin: pukkelryg pukkelryg

Michael Connelly: det sorte ekko

Camilla Grebe: før du døde

Camilla Grebe: sort angst

Helene Tursten: jagtmark

Michael Connelly: limousine advokaten

Camilla Grebe: når isen brister

Jan Guillou: ikke at ville se

Helle Vincentz: stjålne liv

Camilla Grebe: jeg ser dig

Lone Theils: pigerne fra Englandsbåden

Nora Roberts: Vidnet

Peter Robinson: Mørkespil

Volker Kutscher: Sagen Vaterland

You may also like

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *