Sprøde, søde og luftige pandekagestrimler

pandekagestrimler 1 photo DSC02240_zps3m8x65i9.jpg

Bagte de her sprøde pandekagestrimler til Filippas 1 års fødselsdag i vuggestuen. (og blev så begejstret for dem, at jeg har bagt dem uhyggeligt mange gange siden. Som i siden 11.01. Hvilket jo kun er godt 14 dage spotter jeg lige. No wonder at jeg ikke kan smide de sidste graviditetskilo!)

Grunden til at jeg er så begejstret for pandekagestrimlerne, er
1. de smager fantastisk
2. de kan forberedes i forvejen, og så bare smides i ovnen 10 minutter før de skal serveres
3. de serveres i mundrette størrelser, og har allerede både smør og sukker på, så man kan faktisk bare gå i gang med at spise med det samme.. 😉

pandekagestrimler 3 photo DSC02246_zpsa0dd02gn.jpg

pandekagestrimler 4 photo DSC02250_zps2axff9mt.jpg

Sprøde pandekagestrimler

Ingredienserpandekagestrimler photo Tip 2_zpsgxjqioil.png

3,5 dl kærnemælk
150g hvedemel (ca 2,5 dl)
2 tsk bagepulver
1 tsk kardemomme
1 tsk vanillesukker
2 æggeblommer
1 spsk rørsukker
1 knivsspids salt
2 æggehvider

ca 25g smør – til stegning

25g smør
1 spsk rørsukker

Fremgangsmåde

Kom kærnemælken i en skål. Bland mel, bagepulver, kardemomme og vanillesukker og pisk det i kærnemælken på en gang. Rør æggeblommer, salt og sukker i.
Pisk æggehviderne stive, og vend dem i dejen.

Del smørret til stegning i 5 portioner, og lad en portion blive gylden i en pande (ca 21cm i diameter).
Fordel ca 2 dl i panden, til en stor tyk pandekage. Bag pandekagen 2-3 minutter på den ene side (jævn til kraftig varme), til den er gylden. Vend pandekagen og bag den ca i 1 minut på den anden side.
Læg pandekagen på et skærebræt, og skær den i ca 2 cm brede strimler.
Krøl strimlerne lidt sammen og læg dem i et ildfast fad.

Lav 4 pandekager mere på samme måde.

Fordel små klatter smør på pandekagestrimlerne, drys med sukker og gratiner øverst i ovnen. Ca 10 minutter ved 225 grader.

pandekagestrimler 2 photo DSC02245_zpslrtygmxe.jpg

You may also like

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *