Den klassiske drømmekage med et twist

drømmekage med et twist photo DSC01102_zpsnnscbwpm.jpg

Jeg er vild med drømmekage! Og når den lige får et twist kardemomme og vanille, så er jeg bare rigtig vild med drømmekage.

Der er ikke så meget hokus pokus over denne her opskrift, det er den helt klassiske drømmekage fra Brovst, bare tilsat lidt vanille og kardemomme!

… heh, og er godt nok spændt på hvornår denne her kardemomme-besættelse aftager?
Mine tidligere amme-obsessions er begge stoppet brat, som i den ene dag fra den anden.
Jeg gik seriøst fra ikke at kunne leve uden den billigste grønne saft fra Rema1000, til pludselig, som i LIGENU, ikke at kunne tåle hverken syn eller lugten af den.
Det samme skete med pebernødderne. Fedt at have hamstret 55 breve pebernødde-krydderi da sæsonen var ved at være slut, og så pludselig væmmes da jeg hev pladefuld nr 7 ud af ovnen!
Men foreløbig har min kardemomme-obsession godt nok bidt sig solidt fast… 😉

drømmekage med et twist 3 photo DSC01060_zpsemohnwhd.jpg

Klassisk drømmekage med et twist

Ingredienser

250g hvedemel
250g sukker
50g smør
3 æg
2 dl mælk
2 tsk bagepulver
1/2 tsk ren vanillepulver
1 tsk kardemomme

Fyld
125g smør
1/2 dl mælk (og ikke en 1/2 liter som jeg troede, første gang jeg bagte den. Det kan ikke anbefales.. ;D
200g brun farin
100g kokosmel

Fremgangsmåde

Pisk æg og sukker hvidt og skummende. Smelt smør, tilsæt mælk og hæld det i dejen.
Bland alle de tørre ingredienser og rør dem i dejen.
Hæld dejen i en bradepande (25x35cm) beklædt med bagepapir.

Bages 25 minutter i en 200g forvarmet ovn.

Fyld: Kom alle ingredineserne i en gryde, og lad dem koge op under omrøring ved svag varme.
Når kagen har bagt i 25 minutter, hældes fyldet over, og kagen bages videre i yderligere ca 10 minutter

drømmekage med et twist 2 photo DSC01075_zpsybx24gaw.jpg

You may also like

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *