Denne måneds læseliste

læseliste 2 photo DSC01950_zpsabmok7fh.jpg

Som jeg vist hurtigt fik nævnt i et tidligere indlæg, vil jeg begynde at lægge en læseliste op hver måned. Bare med en 3-4 bøger på, som jeg gerne vil nå at læse i løbet af måneden. Det er ikke en stress-liste, så når jeg ikke alle bøgerne, er det helt ok.
Det skal mest ses som en ønseliste, samt en kærlig reminder til mig selv: vælg bogen frem for telefonen.
Alt for ofte har jeg nemlig taget telefonen frem og surfet (ligegyldigt) rundt, når der lige var fem minutters pause. Der vil jeg gerne igen blive meget bedre til at tage en bog!

Denne måneds læseliste er en god blanding af krimi, tungere romaner, og en enkelt halv-faglitterær biografi. Både nordisk, europæisk og amerikansk.

Jeg glæder mig selvfølgelig til at læse dem alle sammen, men især glæder jeg mig til at læse “Humlen ved det hele”. En “selvbiografisk biologibog om bier”, som har ligget længe på Sunday Times Bestsellerliste! Den må altså kunne noget… 🙂

læseliste photo DSC01952_zpscinxzo38.jpgDenne måneds læseliste


Liza Marklund: Jernblod

Den sidste bog i Annika Bengtzon-serien. Var vild med de første, men kørte lidt død i de svenske krimi-damer på et tidspunkt. Er spændt på om jeg kan huske konteksten. Kan se, at jeg ikke har læst noget af Liza Marklund, i de 5 år hvor jeg har ført læste-bøger-lister.

Atticus Lish: Forberedelse til næste liv
Et råt samfundsportræt af et New York på bunden, set gennem en illegal indvandrer og en hjemvendt, ødelagt krigsveteran med posttraumatisk stress.

Den har fået vanvittigt gode anmeldelser, så glæder mig til at læse den:

“Denne roman er intet mindre end en triumf og fortjener hvert et storslået adjektiv, en anmelder kan finde på. Det er ganske enkelt en reminder om, hvad litteraturen er til for.”FINANCIAL TIMES

“Dette årtis fineste, mest usentimentale kærlighedshistorie.”NEW YORK TIMES

“Den vildeste, mest indtrængende kærlighedshistorie, du kommer til at læse i år.”WALL STREET JOURNAL

“Imponerende. . Betydelig og medrivende.”THE GUARDIAN

“En ufattelig debut.”NEW YORK REVIEW OF BOOKS

“Utrolig stærk.”SUNDAY TIMES


Lars Mytting: svøm med dem som drukner

En norsk slægtsroman, og ikke en bog jeg normalt ville vælge. Men har hørt at den skulle være en fin velskrevet historie, og ind i mellem skal man jo også lige bevæge sig lidt ud af sin comfort-zone, sådan rent genre-mæssigt.


Dave Goulson: Humlen ved det hele

Og uden for min comfort-zone, kan man vist roligt sige, at jeg er med denne bog. En bog om humlebier, skrevet af Englands førende ekspert! Og alligevel er det den bog, jeg glæder mig allermest til at læse.

” Dave Goulsons bog er underholdende, fascinerende og vigtig […] Man lærer meget, ikke kun om humlebier, og man keder sig ikke et øjeblik. […] Men – måske er det bedst at læse bogen, når man er alene. Lige fra starten var enhver, der kom i nærheden af mig, i fare for at blive bombarderet med Fascinerende Fakta, jeg havde opsnappet … ”
The Guardian

You may also like

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *