Bondebrød fra Mors

Bondebrød fra Mors 2 photo DSC01969_zps8hx6sbag.jpg

Bagte det her virkelig lækre bondebrød for første gang i går. Er vild med at der er rugmel i. Så føler man ikke, at man synder helt så meget, når man sidder der med sit tredje stykke med smør, ost og brombærmarmelade.. ;D

Det er jo ingen hemmelighed, at jeg bager virkelig meget brød. I en lang periode bagte jeg mest Superheltebrød, fordi det var nemt og hurtigt og smagte fantastisk.
Men vi er alle sammen kørt en smule træt i det (overdosis tror jeg!), så lige nu eksperimenterer jeg med en masse forskellige slags.

Det her Bondebrød fra Mors er en gammel AMO klassiker, men det bliver det bestemt ikke ringere af.

Bondebrød fra Mors photo DSC01967_zpszsudx1sw.jpg

Bondebrød fra Mors

Ingredienser

300g hvedemel
100g groft rugmel
50g havregryn
2 dl skyr
1 tsk salt
1,5 dl varmt vand
25g gær
2 spsk olivenolie
1 spsk honning

Fremgangsmåde

Bland ymer og varmt vand og opløs gæren heri.
Tilsæt salt, honning og olie.
Tilsæt mel og havregryn, og ælt til dejen er ensartet.
Lad dejen hæve, lunt og tildækket, i ca 30 minutter.
Slå dejen ned, form den til en kugle og lad den hvile tildækket i ca 10 minutter.
Form kuglen til et rundt brød. Sæt den på en bageplade og lad dem efterhæve ca en halv time, til dobbelt størrelse.
Pensl med æg, vand eller mælk og drys med lidt mel. Snit brødet som til deling af lagkage (8 stykker).
Bages ca 30 minutter ved 200 grader forvarmet ovn.

You may also like

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *