Noget om at undgå madspild og reste pirogger

reste pirogger 2 photo DSC00831_zps6jlep2ya.jpg

De her reste pirogger er vildt gode, hvis man forsøger at minimere sit madspild.

Og det er noget af det, vi forsøger at blive bedre til herhjemme, det der med at undgå madspild. Bl.a. ved at bruge så mange af vores rester som muligt. Og det er her, de her fantastiske pirogger kommer ind i billedet.
De kan nemlig fyldes med alverdens gode (reste) sager. Disse blev fyldt med resten af madklub-menuen (kikærtepande og ris), men har også lavet dem med både risotto og spagetti bolognese.
Tænker at det kun er fantasien (og ens smagsløg), der sætter grænsen for, hvad der kan fyldes i dem.

Jeg blander altid reste-fyldet med lidt feta og lidt revet ost, så bliver det ikke så tørt, synes jeg. Da der både er pesto og soltørredde tomater i dejen, er de også fine til frokost eller madpakken dagen efter (og ikke så tørre, som jeg ellers hurtigt synes pirogger kan blive på 2.-dagen)

reste pirogger photo DSC00829_zps1zxnq3bh.jpg

Reste Pirogger

Ca 20 stk

Ingredienser

400g fuldkornsspeltmel
Ca 400g hvedemel
3 dl mælk
1 glas soltørrede tomater i olie (285/145g)
1 glas pesto (130g)
50g gær
2 tsk sukker
1 tsk salt

Fyld

Rester (jeg har både brugt risotto, spagetti bolognese og kikærtegryde)
Fetaost og/eller revet ost efter behag

Fremgangsmåde

Lun mælken og opløs gæren deri
Tilsæt de øvrige ingredienser og ælt dejen sammen. Stil den lunt og tildækket, og lad hæve i ca 30 minutter
Bland fyldet
Slå dejen ned på et meldækket bord, og tril den til 2 pølser. Skær hver pølse ud i 8-10 dele.
Rul hver del til cirkler på ca 10cm i diameter.
Fordel en klat fyld på hver cirkel, og luk dem sammen som en halvmåne.
Pres kanterne godt sammen og tryk dem med en gaffel.
Læg dem på en bagepapir beklædt bradepande
Pensl piroggerne og drys evt med revet ost.

Bages 10-12 minutter i en 200 grader forvarmet ovn.

reste pirogger 3 photo DSC00834_zpsteuk1d1q.jpg

Follow

You may also like

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *