Naan brød med rugmel

Serverede de her naan-brød sammen med kikærtepanden til min sidste madklub, og de var bare gode. De pandestegte brød var en god afveksling til det foccacia jeg tit bager, og så passede de jo bare fantastisk til det indiske tema.

Var løbet tør for Nigella-frø, men det fungerede overraskende godt både med salt og med rosmarin i stedet for.
Det er helt sikkert ikke sidste gang, at jeg har bagt dem.

 photo DSC00684_zpsbzwozq63.jpg

Naan brød med rugmel

ca 16stk

Ingredienser
100g groft rugmel
450g hvedemel
25g gæg
2dl lunkent vand
1tsk salt
1 spsk sukker
1½ dl græsk yoghurt 2%
100g smør

Pynt: nigellafrø, flagesalt, rosmarin

Fremgangsmåde:
Opløs gæren i vandet, og tilsæt derefter salt, sukker, yoghurt og rugmel.
Tilsæt hvedemel lidt efter lidt
Ælt dejen godt til den er smidig og glat, minimum 5 minutter
Stil dejen tildækket og lunt, og lad den hæve til dobbelt størrelse, mindst to timer

Smelt smørret ved svag varme i en lille gryde. Tag gryden af blusset og lad smørret køle lidt ned. Herved dannes et hvidt bundfald, som ikke skal bruges.

Del dejen i 16 stykker. Rul hvert stykke meget tyndt ud på et meldrysset bord (jeg fik ikke rullet mine tyndt nok ud). Formen må gerne være lidt rustik.

Varm en pande med lidt af det klarede smør. Læg brød på panden og steg dem 2-3 minutter på hver side, til de er gyldne og gennembagte.
Brødene tages af panden, pensles med lidt smeltet smør, og drysses med pynt efter smag.

naan photo DSC00670_zpsb9ukes7p.jpg

You may also like

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *