Chokolade-syndige fudge-brownies

 photo DSC01192_zpsyxdolxws.jpg

Vi serverede de her fudge-brownies sidst vi havde gæster. Faktisk serverede vi dem to gange i træk, da det er en ok stor portion, og de er meget chokolade-tunge,  så man spiser ikke så meget.

Den ene gang serverede vi dem sammen med en jordbærsuppe og vanilleis. Anden gang, som vist på billederne, med vanilleis og hindbær pureret med lidt vanillesukker.

Men de smager også fantastisk bare som de er! ;D

fudge-brownies 5 photo DSC01216_zpsgjggulrt.jpg

Fudge-Brownies

ca 25 stykker

Ingredienser

Kage
200g smør
4 dl sukker
4 æg
3 dl kakao
1 tsk vanillesukker
2 tsk pulverkaffe
1 tsk bagepulver
3 dl hvedemel

Glasur
150g mørk chokolade (56-70%)
1,5 dl flormelis
3/4 dl kakao
100g stuetempereret smør
2 spsk meget varm kakao

evt 1-2 spsk kakaonips eller frysetørrede hindbær

Fremgangsmåde

Sæt ovnen på 150 grader.
Kom smør og sukker i en lille gryde og lad det koge et par minutter under omrøring.
Rør æg, kakao, vanillesukker, kaffepulver og bagepulver sammen og bland det med smør/sukkerblandingen. Kom melet i.
Hæld dejen i en lille bradepande, 25x30cm, beklædt med bagepapir.
Bag kagen i 20 minutter på nederste ribbe ved 150grader. Sæt så varmen op til 175grader, og bag videre i yderligere 3-4 minutter.
Tag kagen ud og lad den køle af.

Hak chokoladen og smelt den i vandbad.
Rør flormelis, kakao og smør sammen i en skål, tilsæt kaffen og den smeltede chokolade.
Fordel glasuren over kagen, som skal have stuetemperatur.
Drys evt med kakaonips eller frysetørrede hindbær, og skær kagen ud i passende stykker.

fudge-brownies 4 photo DSC01205_zpsk9303xb2.jpg

You may also like

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *