Sommerbær tærte

sommerbær tærte photo DSC00874_zpsavlmkv6a.jpg

Jeg har lavet denne her sommerbær tærte et par gange, hvor vi har fået gæster. Den er super nem og hurtig at lave, hvilket jo altid er et hit. At den så også er fantastisk flot at se på, gør, at den er ret god at score nogle hurtige wauw-point på.. ?

sommerbær tærte 3 photo DSC00886_zpsc1xmom1w.jpg

Sommerbær tærte

Ingredienser

400g hvedemel
200g smør
100g flormelis
2 æg
1 knsp ren vanillepulver
½ tsk kardemomme

Fyld
500g sommerbær (friske eller frosne). Jeg brugte jordbær, hindbær, brombær og blåbær. Men den er også fantastisk med rabarber, og tænker at både blommer, ribs, stikkelsbær og solbær kunne være et hit i forskellige kombinationer.
2 spsk sukker

Pynt
perlesukker

Fremgangsmåde

Bland mel, flormelis, vanille og kardemomme og smuldr smørret heri. Saml dejen med æggene.
Rul 2/3 af dejen ud og læg dejen i en smurt tærteform (ca 28cm i diameter) Tryk forsigtigt dejen til i formens bund og sider og prik bunden med en gaffel.
Forbag bunden i 10 minutter ved 200 grader

Drys frugten med sukker, og fordel den i tærten.
Rul den resterende dej ud i ca ½cm’s tykkelse, og skær den i strimler på ca 1 cm’s bredde. Læg strimlerne over fyldet som et fletværk.
Pensl med æg eller vand og drys med perlesukker.

Bages ca. 20 minutter i en 200grader forvarmet ovn.
Server lun med vanilleis eller creme fraiche rørt med vanille.

sommerbær tærte 2 photo DSC00878_zpsm6pew8vp.jpg

You may also like

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *