Strandlyst’s rabarbercocktail

rabarbercocktail 3 photo DSC00894_zpsgpelkzhi.jpg

Denne her rabarbercocktail er intet mindre end fantastisk. Faktisk smager den helt vidunderligt,  både med og uden alkohol, så den er selvfølgelig (også) en af mine favoritter, her i disse amme-tider.
Vi fik den serveret på vores yndlings strandhotel, nemlig Hotel Strandlyst på Samsø, sidste år, hvor det lykkedes os at lokke opskriften ud af bartenderen, og siden har vi selv lavet den et par gange.

Den kræver lidt forberedelse, men tro mig, den er det hele værd!

Det er en rigtig sommer-drink, så nu hvor sommeren er tilbage i Danmark, var den jo oplagt som denne uges fredags-cocktail.
Vi skal i hvert fald have den i aften, hvor Thomas’s bror kommer på besøg, så har allerede lagt både rabarbersaft og sukkervand på køl!

rabarbercocktail 2 photo DSC00903_zpsvyfk0nk0.jpg

Strandlyst’s rabarbercocktail

Ingredienser:

Sukkervand:
Almindelig hvid sukker og vand i forholdet 1:2 (1 sukker og 2 vand), gives et let opkog så sukkeret opløses. Afkøles.

Rabarbersaft
Pres rabarber i juicepresser (pres endelig rigeligt, for denne her cocktail kan man ikke få nok af), og bland med det afkølede sukkervand i forholdet 3:1 (3 rabarber og 1 sukkervand)

Cocktail
evt 3 cl vodka eller gin (den smager også fremragende virgin, altså uden alkohol)
3 cl sukkervand
3-6 cl rabarbersaft
3-4 cl citronsaft (friskpresset)

Alle ingredienserne blandes i et isterningefyldt whiskey-glas. Pyntes evt med en citronskive.

rabarbercocktail 2 photo DSC00914_zpsqglouzjh.jpg

You may also like

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *