Madklub

Hver søndag mødes min familie i vores madklub. Det er et helt genialt koncept (når vi selv skal sige det), som har eksisteret i snart 15 år.
Madklubben består af min far, min faster, min kusine, min søster, hendes mand og børn, Thomas og jeg og alle de børn vi nu har hjemme den pågældende søndag (vi boede allesammen indenfor en radius af 1km fra hinanden i mange år, nu er jeg så flyttet lidt længere væk (2-3km fra de andre), men har allernådigst fået lov til at fortsætte i klubben).

Reglerne i madklubben er meget enkle:
1. maden står på bordet kl 18, og vi venter ikke på dem som evt kommer for sent (altså, de må selvfølgelig gerne spise med, vi andre er bare startet!)
2. som udgangspunkt kun en ret, og der er ingen krav til maden, intet er for fint eller for fattigt.
3. vi skiftes til at lave mad og lægge hus til, og den som har den, sender en sms rundt på dagen for at høre hvem som kommer

Det der gør madklubben så genial, er at man som regel er hjemme igen senest kl 19.

Det er helt perfekt, sådan lige at mødes og småsludre om ugen der gik, uden at det stjæler hele søndag aften. Og når man så ses hver uge, er det også hurtigt lige at få catchet op.
Og det at man ikke skal afsætte en hel aften hver gang, tror jeg da helt sikkert er en af hovedårsagerne til at vi stadig fortsætter, nu på 10.-15. år

Min faster sammenlignede det engang med sådan en rigtig italiensk stor-mama-familie-middag, og det føles faktisk også sådan. Det er i hvert fald helt sikkert at det bringer os tættere sammen som familie, fordi man hele tiden lige er opdateret på hinandens liv og hverdag.

Og så er det virkelig SKØNT, kun at skulle spekulere på søndags aftensmad hver 9. uge!

Faktisk er vi så glade for konceptet, at Thomas og jeg har indført det med et vennepar, som har en datter på Sofie Amalies alder. Vi mødes bare hveranden tirsdag, nemlig de uger hvor vi kun har de små.

Selve søndags-madklub konceptet stammer faktisk helt tilbage fra mine unge år som single, hvor vi var en flok der tog ud at spise hver søndag aften.
Vi gik rigtig meget i byen dengang, og så var søndag bare så trist en dag at være små-tømmermandsramt single på. Derfor begyndte vi at spise sammen hver søndag aften. Det var meget loose-loose, så den der lige vågnede først eller først tog initiativ, sendte blot en sms rundt til de andre “Spise kl 18 på “Restaurant/Café et eller andet”? Dem der så havde lyst tog med, og man var velkommen til at tage venner/veninder med..
Det var mega, MEGA hyggeligt, men gled lidt ud i sandet efter et par år, da for mange af os havde fået kærester og andre var flyttet fra byen.

Men savnede mine søndag-aften fælles-spisning, så introducerede madklub konceptet for min familie, til stor succes må man sige.. 🙂

madklub photo DSC00728_zpsqaamznrf.jpgBilledet er fra min sidste madklub-aften, hvor jeg serverede indisk-inspireret kikærtepande med ris, råkost og naanbrød til

You may also like

1 kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *