Pseudo-tvillinger

Sofie Amalie og Filippa er pseudo-tvillinger, med præcis 16 måneder i mellem dem.
Og da jeg var gravid med Filippa, gjorde jeg mig vildt mange tanker om hvordan pigerne ville få det indbyrdes.

Jeg kunne tude ved tanken om at Sofie Amalie lige pludselig skulle dele sin mor og far, og især vores tid, med en anden. At hun allerede i en alder af 16 måneder pludselig skulle lære behovsudsættelse, fordi det jo rent fysisk ikke var muligt for mig at være to steder på en gang.

Mine tanker gik rigtig meget på hvordan hun ville tackle Filippa. Ville hun blive jaloux’ish? Ville hun hade Filippa? Ville hun trække sig fra os? Fra mig? Fra Filippa? Hvordan ville hun tackle alle disse følelser (hvis de kom), når hun ikke havde noget sprog, og ingen mulighed for at sætte ord på, udover i handlinger.

Men jeg havde ikke behøvet at bekymre mig overhovedet. Sofie Amalie ELSKER Filippa, og Filippa elsker Sofie Amalie.
Hun er simpelthen den bedste storesøster Filippa kunne ønske sig, så sød, kærlig og omsorgsfuld.
Det er dejligt at se hvor glade de er for hinanden, og især nu, hvor Filippa er begyndt at respondere på omgivelserne og det der sker. Ingen kan få hende til at grine som Sofie Amalie, og Sofie Amalie nyder det: “Pippa, Pippa, Pippa, babu babu babu” (og så flækker Filippa af grin, lige så den lille tykke krop ryster).
Hun passer simpelthen så godt på Filippa, kysser og krammer, aer hår, henter legetøj og deler sutter (og det, selvom Filippa ikke bruger sut)…
… og hopper på, og træder på, og vrider hovedet af led i lidt for voldsomme kram.. ;D

Vi har egentlig ikke gjort så meget for det, andet end hele tiden at lade Sofie Amalie være med, så hun ikke føler sig afvist eller sat på hold. Når jeg ammer, sidder jeg som regel i sofaen, og så ser vi Ramasjang eller læser en bog, hun fortæller måske en historie, eller betragter (spørgende!!) Filippa få mad. Nogle gange er hun også ligeglad, og render bare og leger for sig selv imens.
Hun er med til at skifte Filippas tissebleer når hun vil, og hun hjælper med at smøre Filippa ind i creme etc, etc. Jeg er godt klar over at det stadig kan nå at ændre sig, men lige nu er det bare lækkert at de hygger sig sådan sammen.

Og se lige hvor søde de er <3

You may also like

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *