Hjemmelavet müsli

hjemmelavet müsli 2 photo DSC00349_zpsd4yfckow.jpg

Efter at jeg havde født Sofie Amalie, var jeg ret hurtigt tilbage på min før-graviditets-vægt. Faktisk kom jeg også et pænt stykke under, og var på et tidspunnkt nede at veje det samme, som da jeg var teenager. Hvilket var alt for lidt.
Men kombinationen af et ammende barn, mega stress omkring hus-salg, nyt hus – renovation, nedpakning af gammelt hus, samt flytning, gjorde bare at kiloene raslede af mig hurtigere end jeg kunne nå at spise pebernødder (hvilket var min amme-craving sidst. Helt hen til april måned!).

Denne her gang går det… -knap så hurtigt! Jeg døjer stadig med 5 kilo, som jeg virkelig, virkelig gerne vil smide (og en generel opstramning af kroppen, for let’s face it. To graviditeter i rap, gør, sammen med tyngdeloven, ikke ret meget godt for mave, bryster og bagdel).

Jeg har løbet siden Filippa var 8 uger, og løber lige pt ret fast 3 gange om ugen, da vi skal løbe halvmarathon i september (og dem jeg skal løbe med, er alle sammen sådan nogen, som løber en 5 kilometer på under 20 minutter. Der er jeg nok ikke lige helt, vel…)

Jeg får desværre ikke dyrket så meget yoga som jeg burde og gerne ville, men planen er at få klemt minimum 1 enkelt gang ind om ugen. Optimalt med instruktør, alternativt derhjemme foran fjernsynet.

Mht mad, så er den helt store synder for mig under denne barsel brød og kage.
Vi lever forholdsvis sundt, med meget fisk og mange grøntsager. Vi spiser lidt slik ind i mellem, men i virkeligheden ikke specielt meget, eller specielt ofte (eller, altså, alt er jo relativt, for vi spiser da nok slik en gang eller to om ugen, men som sagt, ikke i store mængder)

MEN, så går det til gengæld galt når vi nærmer os emnet brød og kager. Jeg elsker at bage kage, og gør det nok også et par gange eller 3-4 stykker om ugen.
Derudover bager jeg et Superheltebrød stort set hver dag, og det smager simpelthen alt, alt for forrygende, når det stadig er lunt, med tandsmør og tykke skiver ost plus marmelade.
Og det hænger lige som ikke rigtig godt sammen med de der 5 kilo jeg gerne vil tabe.

Så nu skal det være slut med alt det brød. Fra nu af står den på en af mine andre yndlings-morgenmad’er: Yoghurt med hjemmelavet müsli og frugt. Tænker at det alt andet lige må være væsentligt bedre for vægten..

hjemmelavet müsli 5 photo DSC00347_zpsrmvl47qm.jpg

Jeg laver som regel min müsli af det som jeg har i skabene, men dog altid med havregryn, kokosmel, honning, mandler og afskallede nødder.

Denne her blev rigtig god, og opskriften kommer her:

hjemmelavet müsli 4 photo DSC00365_zpsomqed8y6.jpg

Hjemmelavet müsli

4 dl finvalset havregryn
1,5 dl kokosmel
1 dl solsikkekerner
1 dl hørfrø
½ dl chiafrø
1 dl græskarkerner
3 spsk flydende honning

200g afskallede nødder
1 dl hakkede mandler

Jeg fordeler alle de tørre ting (minus nødder og mandler) på en bradepande beklædt med bagepapir. Hælder honningen over og ælter det hele godt sammen med hænderne.
I ovnen ved 180grader i ca 20 minutter. Rø lidt rundt i det undervejs.
Bland mandler og nødder i og lad det køle ned.

hjemmelavet müsli 3 photo DSC00355_zpsvi75t0wn.jpg

You may also like

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *