Fredagscocktail: Tom Collins

Tom Collins 2 photo DSC00543_zpszr7bmebg.jpg

En af mine absolut favorit cocktails er en Tom Collins. Elsker den syrlige og friske smag fra citronerne, som går i et himmelsk partnerskab med ginen og sukkervandet og boblerne fra danskvandet. Det er en rigtig sommerdrink, men jeg kan nu snildt drikke den hele året rundt.

Blev introduceret til den på mit livs første charter. Jeg var fyldt tredive, og havde aldrig været på charterferie før, så en veninde mente at det var på tide, og 1-2-3 havde vi booket en uge i Tyrkiet.

Og jeg fik et chok! Sunny Beach go home!!!
Ej ok, helt så slemt var det vist ikke, men for en som kun havde prøvet rygsæks-rejser indtil da, var kontrasten PÆNT stor. Der blev i hvert fald drukket heftigt i barerne om aftenen, og på 3-4. dagen mødtes vi med nogle af min venindes steward(esse)-kollegaer, og så blev jeg ellers introduceret for Alanya (og flypersonale!) by night!!!!
Men også til den mest fantastiske cocktail jeg havde smagt i meget lang tid, nemlig en Tom Collins (som i løbet af aftenen blev til temmelig mange, hvilket den bestemt ikke blev ringere af, hæ!)

Efterfølgende har jeg bestilt den i mange forskellige barer, med meget svingende kvalitet, men heldigvis er både Thomas og jeg pænt gode til at lave den selv, så den står ofte på menuen om fredagen (eller ved andre hyggelige lejligheder).

Hvis man bare har kogt sukkervandet på forhånd, og evt. presset citronerne, så er den virkelig nem at lave. Og så smager den fantastisk!

Tom Collins photo DSC00540_zpskfdix4hz.jpg

Tom Collins

Indhold

5 cl gin
3 cl friskpresset citron (og nej, du kan ikke bruge det i flaske)
2 cl sukkersirup (300g sukker røres i 200ml kogende vand og køles ned)
Danskvand

Fremgangsmåde

Ryst gin, citron og sukkersirup med isterninger
Si til collins/long drink glas fyldt med isterninger
Top med danskvand
Pynt evt med en skive citron eller to

Tom Collins 3 photo DSC00547_zpsgxkswwms.jpg

You may also like

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *