Kanelkardemommesnurrer

Kanelkardemommesnurrer photo DSC00145_zps6x1g5cxr.jpg

De her kanelkardemommesnurrer er seriøst for lækre. Og helt godkendt af en flok sultne teenage-drenge (hvilket selvfølgelig ikke siger så meget. Tror de spiser det meste! 😉

Bagte dem søndag morgen, hvor Thomas’s store dreng havde 5 fodbold-kammerater på overnatning fra lørdag. Der var dømt EM-hygge og overnatning i haven.

Og superheltebrød og kanelkardemommesnurrer til morgenmad. Mente det var på plads med lidt forkælelse efter en halvkold nat i haven (og 6 teenagedrenge i ét telt en hel nat, kræver vist en belønning i sig selv!)

Kanelkardemommesnurrer 2 photo DSC00151_zps1zhngwgg.jpg

Kanelkardemommesnurrer

ca 20 stk

Dej:

750 g hvedemel

150 g smør

75 g sukker

½ tsk salt

1 æg

50 g gær

5 dl mælk

2 tsk kardemomme

Fyld:

125 g blødt smør

125 g sukker

2 spsk stødt kanel

Perlesukker til pynt

 

Fremgangsmåde

Smelt smørret, og hæld mælken i, varmes til blandingen er lunken. Oplæs gæren heri.

Tilsæt de øvrige ingredienser og ælt dejen glat og smidig.

Lad dejen hæve til dobbelt størrelse (ca ½ time).

Rul dejen ud til et rektangel på et meldrysset bord.

Rør fyldet sammen til en remonce som smøres ud på dejen.

Fold en tredjedel af dejen ind mod midten, og fold så den anden tredjedel oven på den første, så du nu har tre lag dej.

Skær dejen i 20 strimler.

Sno hver strimmel, så den får en 4-7 snoninger og sno den sammen til en bolle.

Efterhæver i ca. 30 minutter.

Pensles med æg eller vand og drysses med perlesukker.

Bages i 12 minutter ved 225 grader

You may also like

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *