Hyldeblomstsaft

 photo DSC00132_zpsx3mrrj7g.jpg

Jeg har, lige som stort set alle andre jeg kender, også lavet hyldeblomstsaft. Elsker lidt saft sammen med min danskvand, når jeg har brug for noget sødt. Det kan de fleste gange tage sodavand-trangen. Og ind i mellem også slik-trangen…

Jeg har bare lavet den helt klassiske med citron, men kunne se at Camille havde lavet en med mynte og lime. Det lyder så fantastisk, at den bliver jeg vist nødt til at prøve af.

Inspireret af Lisbeth har jeg genbrugt hyldeblomst- og citronresterne. I stedet for vand blev de bare denne gang blandet med en halv flaske vodka, og stillet tilbage i køleskabet i en 3 dages tid. Tænker at den vodka kan ende i nogle gode sommercocktails henover sommeren.

 photo DSC09925_zpstphzhmja.jpg

Opskrift på 2 liter hyldeblomstsaft

ca 30 hyldeblomstskærme

3 økologiske citroner

2 spsk citronsyre

ca 1kg lys rørsukker (evt. rørsukker)

1,5 l vand

Ryst eventuelle smådyr ud af hyldeblomst-skærmene. Klip så meget af stilkene som muligt. Kom hyldeblomstskærme, citroner i skiver, citronsyre og sukker i en stor skål, og hæld det kogende vand over. Rør indtil sukkeret er opløst, og lad det stå og trække overdækket i køleskabet i omkring 3 dage.

Si saften gennem et rent klæde.

Jeg plejer at fylde et par flasker, som stilles på køl (det jeg vurderer vi drikker inden for de næste par uger). Resten fylder jeg i bøtter og fryser ned. Så er det nemt lige at “scoope” en ske-fuld eller to til en kande vand, et glas danskvand eller evt hvidvin en lun sommerdag.

Jeg har prøvet at fryse ned i isterningeposer før, men synes det ender i noget fedtet snask, så jeg sværger til bøtter og hyldeblomst-is-scoops i stedet. 

 

 

You may also like

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *