Kardemomme chokoladescones

 Jeg fik heldigvis ingen sære spisevaner under mine graviditeter (de kom først da jeg begyndte at amme!?!). Med Sofie Amalie fik jeg bare en lidt større trang til brunsviger. Med Filippa var det chokoladescones jeg havde svært ved at modstå. Især dem fra Lagkagehuset. De var (og er) jo sygt gode.

Men faktisk lykkedes det mig under graviditeten at bage noget nær de perfekte chokoladescones. I al beskedenhed synes jeg faktisk at de er bedre end Lagkagehusets..

… og det viste sig ikke at være så godt for min graviditetsvægt! ?

Chokoladescones med kardemomme

30 minutter – ca. 20stk

Ingredienser

500 g mel

50 g sukker

½ tsk vaniliepulver

1 tsk kardemomme

3 tsk bagepulver

1 tsk salt

125 g smør

1 æg

1,5 dl skyr

1 dl mælk

200 g mørk chokolade (jeg brugte bare chokoladeknapper)

Perlesukker til pynt

Fremgangsmåde
Bland mel, sukker, vanilie, kardemomme, bagepulver og salt sammen i en skål.

Hak smørret og smuldr det sammen med de tørre ingredienser og tilsæt derefter chokolade.

Tilsæt så ægget, og saml dejen med skyr og mælk (den skal ikke æltes, bare samles. Den må gerne stadig være lidt klistret)

Rul dejen ud til ca 1½-2cm tykkelse og stik scones’ne ud med et glas

Fordel dem på en bageplade med bagepapir, pensl med vand og drys med perlesukker

Bag dem i en forvarmet ovn ved 200 grader i cirka 10 minutter.

You may also like

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *